حضور نظامی ارتش انگلیس در عراق روز یکشنبه با خروج حدود 100 نفر از پرسنل باقیمانده نیروی دریایی انگلیس در آن کشور، رسما پایان یافت.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل مشرق نوشت: با خروج این نیروها که حدود دو سال سرگرم آموزش پرسنل نیروی دریایی ارتش عراق بودند، حضور نظامی انگلیس در عراق که به "عملیات تلیک" موسوم بود، پایان می یابد.
لیام فاکس وزیر دفاع انگلیس با تمجید از اقدامات نیروهای این کشور در عراق اعلام کرد که خروج کامل نیروهای انگلیسی از عراق به معنای پایان روابط دفاعی دوجانبه نیست و ما به آموزش نیروهای نظامی و امنیتی عراق در آموزشگاه های انگلیس ادامه خواهیم داد... ما همچنین به تعاملات نزدیک و سطح بالای خود با مقامات عراقی در امور دفاعی و امنیتی ادامه می دهیم.
دولت انگلیس در سال 2009 میلادی حضور رزمی نیروهای نظامی خود در عراق را پایان داد ولی بیش از 100 نفر از اعضای نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در عراق باقی ماندند تا در امور آموزشی و پشتیبانی به ارتش عراق کمک کنند.
به گفته وزیر دفاع انگلیس، قرارداد دو کشور برای حضور این افسران نیروی دریایی در عراق، روز یکشنبه پایان یافت و همه این نیروها به کشور بازگردانده می شوند.
آقای فاکس افزود: انگلیس همچنان توانایی های نظامی خود را در منطقه خلیج فارس حفظ خواهد کرد.
شبکه "بی بی سی" امروز گزارش داد که در حال حاضر تعداد انگشت شماری از نظامیان انگلیسی در محل سفارت این کشور در بغداد باقی خواهند ماند و 44 نیروی دیگر نیز در قالب ماموریت آموزشی ناتو در عراق فعالیت خواهند کرد.
ارتش انگلیس در اوج حضور خود در عراق در اواسط دهه 2000 میلادی بیش از 46 هزار نیرو در آن کشور داشت که عمدتا در مناطق جنوبی مستقر بودند.
به رغم مخالفت های گسترده مردمی، دولت وقت انگلیس به رهبری تونی بلر در سال 2003 میلادی به همراه دولت آمریکا به عراق حمله کرد و یکی از جنجالی ترین مداخلات نظامی انگلیس را در کشورهای خارجی رقم زد.
تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به عراق صدها هزار کشته و میلیون ها نفر مجروح و آواره برجای گذاشت و در نهایت نیز آنچه که سلاح های کشتار جمعی عراق خوانده می شد، یافت نشد.
همچنین 179 نظامی انگلیسی در این جنگ که حتی مجوز سازمان ملل را نیز نداشت کشته شدند و چند هزار نفر دیگر هم مجروح و معلول به خانه برگشتند.