
سلمان رشدی در یکی از آخرین کتابهای خود، به فلاکت و ذلت پس از انتشار کتاب «آیات شیطانی» اشاره میکند؛ چرا که مترجم ژاپنی کتاب بر اثر حمله مسلمانان ژاپنی به هلاکت رسیده و ناشر نروژی کتابش مورد اصابت گلوله قرار گرفت که این را یکی از بدترین روزهای عمرش میداند.
فرهنگ نیوز به نقل از «خبرگزاری دانشجو»؛ 14فوریه 1989، مصادف با 29 بهمن 1367 فتوایی از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران صادر شد که متن کامل آن برای اولین بار از رادیوی دولتی ایران منتشر شد:
باسمه تعالی
انا لله و انا الیه راجعون
به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم، مؤلف کتاب «آیات شیطانی» که علیه اسلام و پیامبر و قرآن تنظیم شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند.
از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرات نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس که در این راه کشته شود، شهید است إنشاءالله؛ ضمناً اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. و السلام علیکم و رحمةالله و برکاته.
روحالله الموسوی الخمینی/29بهمن 1367/ 17 رجب»
با انتشار این پیام، تظاهرات در ایران و برخی کشورهای دیگر جهان مانند افغانستان، پاکستان، بنگلادش و هند در حمایت از حکم امام خمینی(ره) آغاز شد.
تبعات فتوای قتل سلمان رشدی در جهان اسلام
این فتوا شوکی را به جهان وارد کرد و شاید بتوان گفت اولین بار بود که چنین برخوردی با یک جریانسازی غربی علیه اسلام صورت میگرفت.
فتوای امام خمینی (ره) باعث شد جهان اسلام حس کند فردی قدرتمند در جهان وجود دارد که از حق و حقوقش در برابر توهینهایی که در دنیا میشود، دفاع می کند؛ این فتوا واکنشهای بسیار مثبتی را در افکار عمومی مسلمانان و حتی کشورهای جهان سوم به دنبال داشت.
سلمان رشدى اگر توبه کند و زاهد زمان هم گردد، بر هر مسلمان واجب است او را به درک واصل کند
رسانههای غربی برای نجات جان سلمان رشدی سعی کردند این گونه القا کنند که اگر سلمان رشدی توبه کند، حکم اعدامش لغو میشود؛ لذا دفتر امام خمینی(ره) بلافاصله خطاب به ملت مسلمان ایران و مسلمانان جهان در مورد وجوب قتل سلمان رشدى و تکذیب شایعات اطلاعیهای صادر کرد:
«رسانههاى گروهى استعمارى خارجى به دروغ به مسئولان نظام جمهورى اسلامى نسبت مىدهند که اگر نویسنده کتاب آیات شیطانى توبه کند حکم اعدام درباره او لغو مىگردد، اما امام خمینى (ره) فرمودند: این موضوع صد درصد تکذیب مىگردد، سلمان رشدى اگر توبه کند و زاهد زمان هم گردد، بر هر مسلمان واجب است با جان و مال، تمامى هم خود را به کار گیرد تا او را به درک واصل گرداند.
حضرت امام (ره) اضافه کردند: اگر غیر مسلمانی از مکان او مطلع گردد و قدرت این را داشته باشد تا سریعتر از مسلمانان او را اعدام کند، بر مسلمانان واجب است آنچه را که در قبال این عمل میخواهد به عنوان جایزه یا مزد عمل به او بپردازند.»
این خبر بسرعت در همه جا پیچید و دغدغه اجرای این حکم در ذهن همه یاران واقعی امام خمینی (ره) ایجاد شد.
آیات شیطانی به سفارش رئیس یهودی انتشارات وایکینگ با دستمزد بیسابقه 850 هزار پوند نوشته شد
«آیات شیطانی» ترجمه عبارت انگلیسی Satanic Verses رمانی است (نسخه انگلیسی آن در چاپ اول 547 صفحه) که در 4 مهر ماه سال 67 (26 سپتامبر 1988) توسط انتشارات «وایکینگ» (جزو گروه انتشاراتی «پنگوئن») منتشر شد.
نویسنده این کتاب، «سلمان رشدی» مسلمان هندی تباری بود که تبعه «بریتانیای کبیر» محسوب می شد و «آیات شیطانی» پنجمین رمان این نویسنده 41 ساله بود.
«سلمان رشدی» عضو «انجمن سلطنتی ادبیات انگلستان» بوده و هست و کتاب مذکور را به سفارش «گیلون ریتکن» که رئیس یهودی انتشارات وایکینگ است، با دستمزد بیسابقه 850 هزار پوند به رشته تحریر درآورد.
آیات شیطانی یک داستان بلند است نه کتاب علمی
کتاب آیات شیطانی برخلاف آن چه گفته میشود، یک کتاب علمی و نظری نیست، بلکه داستانی است بلند در 9 فصل که شخصیتهای آن را حضرت رسول اکرم (ص)، همسرانش و صحابی شناخته شدهاش و حضرت جبرئیل (فرشته وحی) تشکیل میدهند.
سلمان رشدی در یکی از آخرین کتابهای خود، به فلاکت و ذلت پس از انتشار کتاب «آیات شیطانی» اشاره میکند. وی در کتاب خود با اشاره به مجروحیت مترجم ایتالیایی کتابش توسط مسلمانان ایتالیایی تا سر حد مرگ و به هلاکت رسیدن مترجم ژاپنی آیات شیطانی بر اثر حمله مسلمانان ژاپنی، از روز ترور ناشر نروژی کتابش به این شکل یاد می کند: «روزی که ناشر نروژی مورد اصابت گلوله قرار گرفت یکی از بدترین روزهای عمر من است.»
او در آن ایام تنها طی 20 روز 13 بار محل خواب خود را تغییر داد. چنان فضای جهنمی بر زندگی او حاکم گردید که همسرش از وی جدا شد و در مطبوعات وی را «فردی بزدل» نامیدند.
تنها دو سال پس از صدور حکم اعدام بود که سلمان رشدی جرات سفر به خارج انگلستان را پیدا کرد و با یک هواپیمای جنگی در سال 1991 میلادی برای سخنرانی به دانشگاه کلمبیا در آمریکا رفت و برگشت. محافظت از او پس از صدور حکم حضرت امام، بر عهده «اسکاتلندیارد»، پلیس انگلیس قرار گرفت.
شاهزاده چارلز: سلمان رشدی سرباری پر خرج برای مالیاتدهندگان انگلیسی است
هزینههای محافظت از او در سال بین یک تا 10 میلیون پوند تخمین زده میشود؛ در حدی که یک بار شاهزاده چارلز، ولیعهد انگلستان اعلام کرد: «سلمان رشدی سرباری پر خرج برای مالیات دهندگان انگلیسی است.»
همچنین شرکت هواپیمایی «بریتیش ایر ویز» حضور رشدی را در هواپیماهای خود تا سال 1998 ممنوع اعلام کرده و شرکت هواپیمایی «ایرکانادا» چند سال پیش سفر رشدی را با پروازهای خود غیرممکن عنوان نمود.
سلمان رشدی با وجود خشم جهان اسلام علیه خود، از تجدید چاپ کتاب کفرآمیز خود صرفنظر نکرد و زمانی که انگلستان حاضر به چاپ ارزان قیمت این کتاب (بدون جلد گالینگور و با کاغذ کاهی) نشد، آن را به آمریکا برد و به صورت ارزان قیمت برای سهولت خرید عمومی آن به چاپ رساند.
تبلیغ امپراطوری رسانهای: حکم اعدام سلمان رشدی از طرف ایران پس گرفته شده است!!
در سال های اخیر، سلمان رشدی در آمریکا زندگی میکند و توسط دولت آمریکا محافظت میشود؛ وی چند سال قبل به ریاست انجمن قلم آمریکا رسید.
امپراطوری رسانهای غرب بارها اعلام کرد که حکم اعدام این نویسنده از طرف ایران پس گرفته شده است که هر بار با واکنش سریع حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی این مسئله تکذیب گردید و اعلام شد که حکم یک مرجع قابل نقض نمیباشد و حتی پس از مرگ او نیز بر همه مسلمانان لازم الاجرا است.