سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بی سروسامان

در خبرگزاری‌ها و منابع خبری، به تخریب زیارتگاه اویس قرنی اشاره شده است. اما تصاویر منتشر شده از صحنه انفجار نشان میدهد که مقبره تخریب شده، زیارتگاه عمار یاسر است (نه اویس قرنی) و به نظر می‌رسد علت این اشتباه ناشی از آن است که مجموعه زیارتگاه شهدای صفین نزد اهالی رقه، به عنوان مزار اویس قرنی شناخته می‌شود.

 

 

 

 

به گزارش «شیعه نیوز»،  تخریب زیارتگاه عمار یاسر در شهر رقه، تازه‌ترین جنایت تکفیری‌ها در سوریه است.نیروهای گروه موسوم به «داعِش»، در آخرین جنایت خود در حق مقدسات مسلمانان، با بمب‌گذاری و کار گذاشتن مقدار زیادی مواد منفجره در حرم مطهّر عمار یاسر در شهر رقه (واقع در شمال سوریه و 190 کیلومتری شرق شهر حلب)، این زیارتگاه را منفجر و ویران کردند. این حادثه، در سکوت کامل کشورهای اسلامی و جامعه بین‌الملل، در صبح روز پنج‌شنبه 25 اردیبهشت 1393 اتفاق افتاد.

گروه داعش پیش‌تر از این نیز، در روز چهارشنبه 26/3/2014، در اقدامی که به نظر می‌رسید گام اولیه‌ای برای تخریب کامل این زیارتگاه باشد، با کارگذاشتن مواد منفجره، دو مناره مرتفع مقبره هر یک از عمار یاسر و اویس قرنی قرار را تخریب و متلاشی کردند. این گروه که چندی است شهر رقه را تصرف و مرکز «امارت» خود اعلام کرده‌اند، در ماه ژانویه 2014 نیز مقبره «وابصة بن معبد اسدی» (از صحابه رسول خدا) را که در مسجد جامع این شهر قرار دارد، تخریب کردند.

گفتنی است زیارتگاه شهدای صفّین در جنوب شرقی شهر رقه و در فاصله حدود یک کیلومتر از ساحل رود فرات قرار دارد. این زیارتگاه مجموعه معماری وسیع و باشکوهی است که برروی قبور سه تن از شهدای جنگ صفّین یعنی عمار یاسر، اویس قرنی و ابیّ بن قیس، که در سال 37ق در رکاب امیرالمومنین علیه السلام در نبرد با لشکر معاویه به شهادت رسیدند، ساخته شده است.

تا پیش از چند دهه گذشته، بر روی قبر هر یک از عمار یاسر و اویس قرنی، اتاق ساده و گنبدداری وجود داشته است. اما از اواخر دهه هشتاد میلادی، به‌دنبال توافق میان دولت‌های سوریه و جمهوری اسلامی ایران، کار ساختن بنای کنونی این زیارتگاه آغاز شد.

پس از پایان احداث اسکلت بنا، عملیات ساختمانی متوقف شد و سرانجام پس از وقفه‌ای طولانی به مدت حدود یک دهه، کار تکمیل ساختمان زیارتگاه از سر گرفته شد و با پشتیبانی و نظارت وزارت مسکن و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، به پایان رسید و در سال1383 ش / 2004 م، رسماً افتتاح گردید.

ساختمان زیارتگاه دارای صحن مستطیل وسیعی است که در گرداگرد آن، رواق‌ها، اتاق‌ها، و سالن‌هایی با کاربری دینی و اداری در دو طبقه ساخته شده است. در طرفین صحن، دو گنبد مرتفع برروی قبر عمار یاسر و قبر اویس قرنی، و در کنار هر گنبد، گلدسته‌ای مرتفع بنا شده است. ساختمان و گنبد و مناره دو زیارتگاه عمار و اویس کاملاً مشابه یکدیگر است.

زیارتگاه عمار یاسر در ضلع غربی صحن، و زیارتگاه اویس در ضلع شرقی صحن قرار دارد. بیشتر نماهای صحن و رواق‌ها دارای پوششی از سنگ‌های مرمر سفید رنگ است و در لابه‌لای آن نیز تزئینات کاشی با رنگ‌های مختلف به کار رفته است که در مجموع جلوه بسیار زیبایی به زیارتگاه بخشیده است.

 

 



[ سه شنبه 93/2/30 ] [ 10:44 عصر ] [ کربلایی جواد ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب


بازدید امروز: 999
بازدید دیروز: 415
کل بازدیدها: 19892673

طلایه دار