به گزارش فرهنک نیوز به نقل از فارس ،مهدی غضنفری وزیر بازرگانی به دفاع از ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن پرداخت و خود را از ایدهپردازان این طرح از سال 86 که معاون وزیر بازرگانی بوده، معرفی و تاکید کرد: اگر این ادغام با محوریت صادرات غیرنفتی انجام شود، اقدامی مفید و اثرگذار است.
وی با ابراز خرسندی از تحقق این ایده در جلسه اخیر هیئت وزیران خاطرنشان کرد: ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع، حجم دولت را کوچک می کند و هم اینکه با این کار وزارتخانه ای چابک ایجاد می شود.
وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها دارای یک وزارتخانه برای مباحث مربوط به بازرگانی (تجارت) و صنعت هستند، اظهار داشت: درخصوص ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع، موضوع سنخیت مطرح نیست که برخی تصور می کنند این دو مجموعه قابل ادغام نیستند، بلکه بحث این است که وزارتخانهها بر اساس تقسیم کار وظیفهای چیده شدند و در دنیا مرسوم است که وزارتخانهها فرایندها و مجموع چند وظیفه را مدیریت می کنند.
غضنفری افزود: وزارتخانه جدید (حاصل ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع) می تواند وزارتخانه ای باشد که کل فرایند تولید از کارخانه تا خانه یعنی از زمان ایجاد کالا تا رسیدن آن به دست مشتری (مصرفکننده) را مدیریت کند و با نظارت یک وزارتخانه بر کل این فرایند، بهتر می توان به امور تولید، صادرات و واردات پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: امروز در دنیا وزارتخانههایی که بر فرایندها مدیریت می کنند، بسیار موفق تر از وزارتخانههایی هستند که بر وظایف نظارت می کنند چرا که وظیفه بخشی از فرایند است.
وزیر بازرگانی در پایان با رد شایعاتی که درباره وی از دولت پس از ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع در برخی سایتها مطرح و حتی ادعا شده در این خصوص با رئیس جمهور مذاکره شده و محمود احمدی نژاد هم این مسأله را پذیرفته است، به خبرنگار فارس توصیه کرد که دنبال شایعات نباشد.
* محرابیان: ادغام وزارتخانه صنایع و بازرگانی موجب افزایش اشتغال و کیفیت کالا میشود
وزیر صنایع و معادن هم از ادغام وزارتخانه متبوعش با وزارت بازرگانی در صورتی که با نگاه به تنظیم بازار داخلی و تحقق بخشیدن تجارت باشد و بر مبنای آرمان توسعه صادرات غیر نفتی صورت گیرد، استقبال کرد و متذکر شد: اگر نگاه ما در راستای اقتصاد ملی و تنظیمکننده اقتصاد نیز یک دستگاه باشد، ادغام به رشد اقتصاد ملی کمک خواهد کرد.
علی اکبر محرابیان هم با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها این اتفاق افتاده و موجب تقویت تولید و کمک به ایجاد ارزش افزوده بیشتر شده است، افزود: تکمیل ظرفیتهای تولید، افزایش اشتغال و افزایش کیفیت کالاهای وارداتی را به دنبال خواهد داشت اما باید توجه شود هر کار درستی را اگر با روشهای غلط انجام دهیم، تاثیرات معکوس خواهد داشت.
وی با اشاره به تشکیل کمیته سه جانبه متشکل از نمایندگان وزارتخانههای صنایع و بازرگانی و معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری برای تعیین شرح وظایف و ساختار وزارتخانه جدید، خاطر نشان کرد: با انجام این ادغام، شرح وظایف جدیدی برای وزارتخانه جدیدالتاسیس که از ادغام دو وزارتخانه ایجاد شده، تعریف خواهد شد.
محرابیان متذکر شد: اصل ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی اقدام مناسبی است و بنده در طول چهار سال گذشته بارها با رئیس جمهوری مذاکره داشته ام و نظر خود را در این خصوص اعلام کرده و از آن حمایت کردهام و معتقدم با این ادغام، می توانیم به نحو مطلوب از ظرفیتهای تولیدی و صادراتی خود استفاده کنیم.
وی در ادامه از مطالعه و بررسی شرایط ادغام تمام سازمانها و شرکتهای تابعه این دو وزارتخانه هم سخن گفت و متذکر شد: تصمیمگیریها در این زمینه به گونهای خواهد بود که منافع اقتصاد کشور به خصوص در حوزه تولید به طور کامل مورد توجه قرار گیرد.
وزیر صنایع و معادن با بیان اینکه تاکنون سرمایهگذاری های مناسبی در حوزه تولید انجام شده و تقاضا برای سرمایهگذاری های جدید نیز وجود دارد، گفت: باید در حوزه تولید، سرمایهگذاری های گستردهای صورت بگیرد تا بتوانیم با ایجاد اشتغال و ارزش افزوده، اقتصاد خود را رشد دهیم.
محرابیان با اشاره به برنامههای خود برای ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی از چهار سال پیش به مهمترین دلیل ادغام دو وزارتخانه متولی صنعت و تجارت اشاره کرد و متذکر شد: چنانچه تجارت در خدمت تولید ملی باشد، بهرهوری و اقتصاد ملی با ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن رشد تصاعدی خواهد داشت.
وی در پایان خاطر نشان کرد که در برنامههای طراحی شده برای این ادغام، افزایش صادرات به عنوان یک پروژه راهبردی که موجب افزایش تولید و درآمد ملی می شود مورد توجه ویژه خواهد بود.